ÖZGÜN, ALIŞILMIŞIN DIŞI, FARKLI VE AYRICALIKLI

   

TÜLİN ALAÇAM, ZİMBABWE, BOSTWANA ve ZAMBİA'YI ANLATTI

Otelde, gece çıkmayın, hayvanlar sizi yerse sorumluluk kabul etmeyiz, diye uyarıldık!

BNP Paribas Türkiye Temsilcisi Tülin Alaçam tam bir seyahat tutkunu, nedenini babasının hariciyeci olmasına bağlıyor. 1980'li yılların ortalarında yaşadığı kent İstanbul'u keşfetmek için Fest Travel'ın kapısını çalan Alaçam o gün bugündür firmanın düzenlediği tüm turlara katılıyor. Bunda Fest Travel'ın sahibi Faruk Pekin'in de etkisi büyük tabii. 'Bizim turlarımıza gittiği yerin tarihini, kültürünü gerçekten merak edenler gelir, herkes kafa dengi olur ve çoğumuz birbirimizi tanırız' diyen Tülin Alaçam, ilk büyük Türk grubu olarak gittikleri Zimbabwe-Botswana ve Zambia yolculuklarını anlattı.

  www.hurriyetim.com 06.09.2004 Ceren SÖZERI devamı için tıklayınız

FEST TRAVEL İLK DEFA BİR TÜRK GRUBUNU ZİMBABWE - BOTSWANA - ZAMBİA'YI GEZDİRİYOR

Grup, Büyük Zimbabwe Ulusal Anıtı, Mbare Halk Pazarı, Dünyanın en ilginç granit kaya oluşumlarını, "Dünya Manzarası"nı, destansı Zambezi Nehri'ni, Kalahari Çölü'nün Afrika yeşilliği ile buluştuğu yerdeki Hwange Ulusal Park'ını ve Cecil Rhodes Mezarı'nı gezdi. Aslan, çita, fil, gergedan, ceylangiller, zebra ve zürafalar ile tanıştı. Grup şimdi UNESCO Tarih Mirası Listesi'ndeki yaklaşık 1.700 m. uzunluğundaki muhteşem Victoria Çavlanı, 108 metreden düşen Gürleyen Dumanları (MOSİ-OA-TUNYA) yaşamaya doğru yol almakta.

  www.turizmgazetesi.com 10.08.2004 Fest Travel  

Türkler'in gezme hevesi nihayet uyandı...

Türkiye'de özellikle kültür turizminin gelişmesine öncülük yapan Faruk Pekin Son 15 yılda seyahatlere rağbet eder olduk. Haftasonları en yakın yeşilliğe yapılan pikniklerin yerini yavaş yavaş doğa yürüyüşleri, evde geçirilen zamanların yerini de elde bir rehber kent gezileri almaya başladı. Turizm sektöründe "kültür gezisi'' kavramının oluşmasında ve gelişmesinde büyük payı olan Fest Turizm'in sahibi Faruk Pekin'le alışveriş turizminden kültür turizmine uzanan uzun yolu konuştuk.

  www.hurriyetim.com 10.02.2001
Şengün Kılıç
devamı için tıklayınız

AFRİKA'NIN HENÜZ KEŞFEDİLEN İNCİSİ: LİBYA

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde beş yer: Leptis Magna, Sabratha, Cyrene, Gıdamis, Akakus mağara resimleri. Muhteşem Finike, antik Yunan, Roma, Bizans kalıntıları. Sahra Çölü, Fizan, vahalar, çöldeki göller, inanılmaz bir çöl safarisi, çöl mimarisi, Murzuk ve Erg Ubari kum denizleri. On bin yıllık mağara resimleri. Berberiler, Tubular, Tuaregler, karışık etnik gruplar. Osmanlı'nın izleri. Egzotik çarşılar, suklar, tarih, insan, doğa.

  Hürriyet Gazetesi   Faruk Pekin devamı için tıklayınız

SİZ DEYİN AÇLIK ÜLKESİ BİZ DİYELİM KÜLTÜRLER MOZAİĞİ...

Uygarlığın beşiği, dünyanın en eski ülkelerinden. Eski adıyla Habeşistan, yeni bir macera. Geniş bir kültür, gelenek ve dil yelpazesi. Papirüs tekneler, kaleler, Afrika'nın en canlı etnik grupları, mitoloji, eşsiz doğa, egzotik kıyafetler, renkli seremoniler, Seba Melikesi...

  www.hurriyetim.com 03.01.2005 Faruk Pekin devamı için tıklayınız

GİTTİK GÖRDÜK ÇARPILDIK: KAMBOÇYA

Onaltı günlük Hindiçini gezisinden 20 saatlik uçak yolculuğu ile döndüm. Ama bu hiçbir şey değil sevgili okur, gezi süresince ben tam 11 kez uçağa bindim. Bu uçuşlar esnasında indirin beni diye çığlıklar atmadım, bir pencere açın boğuluyorum diye tutturmadım, hostesleri ısırmadım ve hatta birkaç kere uçağın penceresinden dışarı bakmaya dahi cesaret ettim.

  Posta Gazetesi   Arzu Arınel devamı için tıklayınız

BRONZ TEN KÖYLÜLÜĞÜN SİMGESİ: VİETNAM

Japonların, İlhan Mansız'ın çekik gözlerine duyduğu aşk bir yana, Uzakdoğulu kadınların en büyük rüyası batılılara benzemek...

Vietnam sınırını geçer geçmez "Kong Dünyasında" ilk dikkatimizi çeken şey kadıların konik şapkalarının altına taktıkları, sadece gözlerini açıkta bırakan üçgen peçeler oldu. Yani bunlar müslüman da ...

  Posta Gazetesi   Arzu Arınel devamı için tıklayınız

BİR MASAL ÜLKESİ: LAOS

Gezi yazılarımın 3. ve son bölümünü Laos'a ayırdım. Böyle bir ülkeyi bir köşe yazısında tarif etmek ne kadar mümkün bilmiyorum ama 21. yüzyıl teknolojisinin pek uğramadığı, ürettiği elektriği tüketmekten aciz, kabile tarzı yaşamın halen devam ettiği bu uzak ve egzotik ülke bence Hindiçini gezimizin en hoş durağıydı.

  Posta Gazetesi   Arzu Arınel devamı için tıklayınız